پتوز
افتادگی پلک یا پتوز عارضه ای است که مشخصه آن شل شدن و افتادن پلک بالا است. این عارضه که در اصطلاح پزشکی «بلفاروپتوز» نیز گفته می شود، دارای گونه های متفاوتی است. برای مثال افتادگی یک پلک «پتوز یک طرفه» و افتادگی دو پلک «پتوز دوطرفه» نامیده می شود. چنانچه پوست اضافی و پف کرده در بخش فوقانی پلک بالا وجود داشته باشد، به آن عارضه درماتوکالاسیس (dermatochalasis) می گویند.
افتادگی پلک گاهی مادرزادی است و گاهی در طول عمر ایجاد می شود و اکتسابی است. پتوز ممکن است موقتی یا دائمی باشد. درمان متداول افتادگی پلک معمولاً جراحی است. این عمل بر روی عضله بالابرنده پلک (عضله مولر یا عضله لواتور/ آپونوروز) انجام می شود.
۱. یک یا هر دو چشم را درگیر کند.
۲. وراثتی باشد.
۳. در بدو تولد بروز کند.
۴. در سنین بالاتر اتفاق بیفتد.
افتادگی پلک بالا تا زمانی که تماسی با مردمک چشم نداشته باشد و در میدان بینایی فرد اختلال ایجاد نکرده باشد نیاز به جراحی ندارد اما زمانی که افتادگی پلک شدید باشد و بخشی یا تمامی مردمک را بپوشاند نیاز به درمان و جراحی دارد.پلکهای شما در اصل حاصل شکلگیری دو چین بر روی نازکترین پوست بدن شما هستند. آنها از چشمان شما در برابر خشکی، ورود اجسام خارجی و فشار بیشازحد محافظت میکنند و در هنگام خواب با توزیع یکنواخت اشک کمک میکند تا چشمها مرطوب بمانند
درمان افتادگی پلک
درمان افتادگی پلک بستگی به نظر متخصص شرایط خود بیمار مثل سن، جنسیت، شدت مشکل و علت بروز مشکل دارد. اما بهرشکل درمان میتواند به شکل دارویی و یا جراحی باشد.عوارض جراحی پلک بسیار نادر است و اکثر مواقع به دلیل بهبود زیبایی صورت میگیرد
جراحی افتادگی پلک
اگر افتادگی پلک چشم ناشی ازافزایش سن باشد،معمولاً جراح پلاستیک با بالابردن به کمک جراحی زیبایی بلفاروپلاستی مشکل را برطرف می کند. در اکثر موارد این یک روش سرپایی است که تحت بیحسی موضعی انجام میشود. بیحسی موضعی به بی حسی عمومی ترجیح داده میشود، زیرا به جراح اجازه میدهد تا موقعیت پلکهای شما را در حالی که چشمان شما باز است تنظیم کند. اصولا در موارد خفیف افتادگی پلک، فقط برداشتن بخشی از عضلات پلک انجام میشود.در موارد متوسط ممکن است کوتاه کردن عضله اصلی پلک انجام شود و لیفت ابرو ممکن است در موارد شدیدترتوصیه شود.